Chef slår larm om JAS-underhåll

2015-11-24 07:54  
Två Jas 39 Gripen från Norrbottens flygflottilj F21 höll på att krocka förra året. Planet på bilden är inte ett av de två. Foto: TT

Försvarets materielverk (FMV) hotas med indraget tillstånd för att underhålla JAS-plan. Detta sedan chefen för flygverkstäderna i Kallinge, Såtenäs och Luleå har slagit larm hos Flygsäkerhetsinspektionen, rapporterar P4 Blekinge.

När FMV tog över ansvaret för flygverkstäderna 2013 var ett villkor att flygverkstäderna skulle få fortsätta att jobba självständigt som en egen enhet. Men så har det inte blivit menar chefen för flygverkstäderna, Seth Waara, som hävdar att rutiner som införts mot hans vilja leder till att säkerhetskraven inte uppfylls.

Flygsäkerhetsinspektionen ger honom rätt och kräver att FMV inom två veckor ska rätta till avvikelserna, annars är tillståndet för att underhålla JAS-plan hotat.

FMV:s kommunikationsdirektör Toni Eriksson säger till radion att kritiken tas på största allvar och att man kommer att rätta sig så att Flygsäkerhetsinspektionen blir nöjd.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Mer om: Jas

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt