Cevt söker startupbolag inom ai

2018-02-20 16:42  
Målet för Cevt är att hitta samarbetspartners som kan hjälpa till att göra framtidens fordon smartare, hållbarare och säkrare. Foto: Cevt

Cevt vill attrahera startupbolag inom ai genom en Draknästet-inspirerad uttagning. De mest fascinerande lösningarna erbjuds samarbete.

Bilkoncernen Geelys utvecklingsbolag Cevt utlyser en sorts tävling för att hitta innovativa bolag inom artificiell intelligens att samarbeta med. Målet är att göra framtidens fordon smartare, hållbarare och säkrare.

Ett 20-tal av de bolag som ansöker, främst startups, kommer att bjudas in till ett evenemang den 14–15 mars i Stockholm. Där får de presentera sina idéer för chefer inom produktutveckling på Cevt. De mest fascinerande bolagen erbjuds samarbete. Utformningen påminner alltså om tv-serien Draknästet, ett från början japanskt tv-koncept som även har producerats i Sverige.

"Cevt tror på det lilla företagets drivkraft. Därför går vi nu ut och träffar startups med innovativa produkter och tjänster som vi kan implementera i vår verksamhet. Vi vill hitta samarbetsformer där det lilla företaget får en plattform för utveckling och tillgång till våra ingenjörer och vi får innovativa idéer", skriver Cevt i ett mejl.

Sista dagen att ansöka är den 6 mars.

I december berättade Cevt att det ansluter sig till acceleratorn Mobility Xlab (se faktaruta) som startades i höstas i Göteborg. Den utlysning som beskrivs ovan sker dock inte inom ramen för Mobility Xlab.

 

Uppdatering: Sista dag att ansöka har ändrats av organisatören, tidigare var det den 7 mars.

Geely, Cevt och Moblity Xlab

Geely: Kinesisk fordonskoncern som äger Volvo cars och som nyligen köpte 20 procent av aktierna i lastbilstillverkaren Volvo.

Cevt: Gruppgemensamt utvecklingsbolag inom Geelykoncernen.Dotterbolag till Geely med ett par tusen anställda i Göteborg. Planerar för ett nytt innovationscentrum på Lindholmen.

Mobility Xlab: Innovationslabb på Lindholmen i Göteborg. Ett samarbetsprojekt mellan Volvo cars, Volvo, Ericsson, Autoliv och Zenuity (som i sin tur är ett samarbete mellan Volvo Cars och Autoliv). Syftet är att möjliggöra gemensam utveckling av ny transportteknologi samt att knyta nya startupbolag till sig.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt