Carlos Ghosn dömer ut bränslecellbilar

2013-11-21 09:56  

Carlos Ghosn, chef för Nissan-Renault, säger att marknaden inte är mogen för bränslecellbilar före 2020. Bristen på tankställen är ett hinder, anser Ghosn.

På bilmässan i Tokyo gav Carlos Ghosn uttryck för sin misstro mot satsningen på bränslecellbilar. Ett flertal biltillverkare talar nu om att lansera vätgasdrivna bränslecellbilar på marknaden under 2015, bland andra Toyota, Honda och GM.

Men Carlos Ghosn, som lagt mycket prestige på ett stort genombrott för elbilar och som initierat masstillverkning av elbilen Nissan Leaf, dömer ut vätgassatsningen.

- Det finns alldeles för få tankstationer, och utbyggnaden av sådana kommer att stöta på motstånd, anser Ghosn.

Samtidigt har Carlos Ghosn fått revidera sina försäljningsmål för elbilen Leaf och säger att man inte kommer nå målet 1,5 miljoner bilar 2016. Det kommer dröja ytterligare några år innan den volymen är realistisk, rapporterar Automotive news.

En annan elbilsentusiast som också misstror bränslecellbilar är Teslachefen Elon Musk, som tidigare har sagt att det inte finns en chans att bränslecelltekniken kommer att fungera, skriver Automotive news.

Håkan Abrahamson

Mer om: Tesla Nissan Leaf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt