Cadillac sänker priset på elhybrid

2015-04-16 09:21  
Cadillac ELR av 2016 år modell. Litiumjonbatteriet består av 288 prismatiska celler och har kapaciteten 17,1 kWh. Det väger 196,6 kg. Bensinmotorn på 63 kW driver en generator som ger el till två motorer med sammanlagd effekt på 174 kW, som driver framhjulen. Foto: GM

När 2016 års modell av Cadillacs elhybrid ELR börjar säljas i höst har prestanda förbättrats och priset sänkts.

Försäljningen av Cadillacs elhydbrid ELR, en coupé med teknik hämtad från kusinen Chevrolet Volt i GM-koncernen, har varit minst sagt trög.

Endast 1310 bilar såldes förra året, och återförsäljare har enligt branschtidningen Automotive news klagat på att det höga priset har skrämt bort kunderna.

Med ett pris på motsvarande 600000 kronor har bilen varit dubbelt så dyr som elhybriden Chevrolet Volt. Från detta pris kan köpare av elhybrider i USA räkna med en miljöbilsrelaterad skattelättnad på 60000 kronor.

När 2016 års version av Cadillac ELR börjar säljas i september har priset sänkts till motsvarande 520000 kronor, samtidigt som programvarujusteringar förbättrar vridmomentet med 25 procent, vilket ger snabbare acceleration.

Företaget har även modifierat chassi och styrning, förändrat fjädringen fram och tagit fram en styvare bakaxel, vilket ska ge föraren en bättre vägkänsla.

Pluginhybriden klarar omkring 60 km med enbart eldrift. Därefter går en bensinmotor in och driver en generator som ger el till de två elmotorerna som driver bilen. Totalt får bilen en aktionssträcka på drygt 500 km mellan tankningarna.
Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt