Cadillac nästa bilmärke att försöka sig på en ”Tesla-dödare”

2019-01-11 10:40  

General Motors kommer att ta upp kampen mot Tesla med en el-Cadillac i premiumsegmentet. Det uppger källor för Reuters.

Cadillac ska enligt uppgifterna till Reuters vara det första bilmärket i GM-koncernen som bygger en elbil på den kommande plattformen BEV3. Ännu en i raden av Tesla-utmanare från en av fordonsindustrins giganter.

Det skulle bli den första helt eldrivna Cadillac-modellen på marknaden. GM har tidigare satsat på elektrifiering för en bredare massa under varumärkena Chevrolet och Opel med laddhybriden Volt (säljs som Opel Ampera i Sverige) och den rena elbilen Bolt (Opel Ampera-e).

Läs mer: Atlis XT:s elektriska pickup ska ha en räckvidd på 80 mil

Uppgifterna om Cadillac-satsningen är i övrigt knappa. GM väntas gå ut med nyheten under dagen, men har inga planer på att berätta något mer om bilmodellen eller när den ska bli tillgänglig på marknaden.

2017 sa GM att de planerar att introducera en ny plattform för elbilar under 2021 som kommer att användas för att bygga alltifrån batteridrivna crossover-bilar till stora stadsjeepar och skåpbilar. Planen var då att ha lansera minst 20 helt eldrivna bilmodeller framförallt för den amerikanska och kinesiska marknaden.

General Motors har inte velat kommentera Reuters uppgifter.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt