BYD utmanar Tesla

2015-03-17 08:58  
BYD, Build Your Dreams, startade elbilstillverkning 2003.

Kinesiska biltillverkaren BYD ska öka sin produktion av batterier och siktar på samma kapacitet som Tesla när den nya fabriken startar.

BYD ska enligt Reuters bygga ut tillverkningskapaciteten för batterier så att den uppgår till 34 GWh i början av 2020. Det motsvarar den kapacitet som Tesla räknar med att nå i sin kommande stora batterifabrik i Nevada.

Kinesiska BYD tillverkade förra året batterier med lagringskapaciteten 4 GWh, men ska i år nå kapaciteten 10 GWh. Batteritillverkningen sker främst i Kina, men en anläggning för batteriproduktion finns också i USA, och en större fabrik ska tas i drift i Brasilien senare i år.

Enligt en undersökning av Lux Research som Reuters hänvisar till är BYD idag den sjätte största tillverkaren i världen av batterier för elfordon. Störst är Panasonic, som även tillverkar batterierna till Tesla.
Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt