Bromma flygplats ökar säkerheten

2014-02-21 14:47  
Martin Johansson, avdelningchef i säkerhetskontrollen och Peder Grunditz, flygplatschef deltog båda i invigningen av flygplatsens nya säkerhetskontroll. Foto: Ville Westman

Med två nya röntgenmaskiner ska Bromma flygplats öka kapaciteten med 25 procent.

Tidigare har säkerhetskontrollen på flygplatsen haft tre gångar som använt två röntgenmaskiner. Det har orsakat trängsel och därför har de nu investerat i två nya röntgenapparater och en metalldetektor.

-Vi kan inte ta emot mer kapacitet utan att göra det här, säger flygplatschefen Per Grunditz.

Han hoppas att passagerare i rusningstid nu ska känna att flödet genom säkerhetskontrollen blir smidigare.

-Resenärerna ska inte behöva stå och vänta. På morgnarna och torsdags- och fredagseftermiddagar har det varit jättehårt tryck här. Nu blir det förbättring, säger Per Grunditz.

Flygplatsen kommer inte att få ett ökat antal avgångar men däremot använder flygbolagen större plan, vilket ökar trycket på säkerhetskontrollen. Att säkerhetskontrollen byggs ut är egentligen en lösning som inte kommer att vara så många år. Swedavia, som äger flygplatsen, planerar att bygga ut flygplatsen till 2018.

-Utbyggnaden av en ny terminal kommer att vara klar 2018 eller 2019. Terminalerna som står här nu kommer inte att rivas men troligtvis kommer de inte användas som just terminaler. säger kommunikationschefen Ulrika Fager.

-Att säkerhetskontrollen byggs ut gör vi för att ge resenärerna en bra upplevelse till det nya står klart. Vi vill att den ska vara smidig, snygg och strukturerad, säger säkerhetschefen Patrik Pierd.

Ville Westman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt