Brinnande atomubåt fylldes med vatten

2015-04-08 07:31  

Brandmän lyckades på tisdagskvällen släcka eldsvådan på en atomubåt som under åtskilliga timmar stått i brand på ett varv i nordvästra Ryssland.

Ingen skadades och ubåten var under reparationerna på varvet obestyckad. Ubåten, cirka 155 meter lång, ska även ha tömts på kärnbränsle till reaktorn ombord, uppger en talesperson för varvet, som ligger i provinsen Archangelsk.

Torrdockan där ubåten vilade fylldes med vatten för att släcka branden.

Enligt anonyma källor var det isolering och gummi mellan de dubbla skroven som fattade eld, troligen i samband med svetsarbeten, rapporterar ryska medier.

Ubåten, med beteckningen K-226 Oriol, ingår i den så kallade 949 Antei-serien, som producerades under åren 1982-1996. Enligt ryska medier togs den in på varvet redan för två år sedan.

Ryska ubåten K-141 Kursk, som förliste med 118 besättningsmän ombord i Barents hav 2000, var av samma typ.Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

 

 

Mer om: atomubåt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt