Bosch erbjuder elbilar – med ny bildelningstjänst

2018-10-10 08:15  
Foto: Bosch

Konsumentprodukter, bildelar, handverktyg – och snart mobilitet. Teknikjätten Bosch kommer att lägga bildelning till sin redan stora kompetenspalett. Redan i december lanserar man sin nya tjänst.

Bosch är en av världen största teknikföretag och deras produkter finns i stort sett i varje hem. Om inte i form av en ugn, stavmixer eller slipmaskin, så kan du förmodligen hitta en av företagets komponenter i din bil. Men Bosch har många strängar på sin lyra, och utöver att sätta ihop produkter samt sälja komponenter – kommer man dra igång en ny mobilitetstjänst med Toom.

– Bosch växer med digital service för stadsmiljö. En tjänst för delade elskåpbilar har en enorm potential för tillväxt, säger Rainer Kallenbach, ansvarig för Connected Mobility Solution på Bosch.

Läs mer: Ny el-axel kan spara tusentals kronor per år

Toom är ett bygghandelsbolag inom koncernen Rewe Group. Ett konglomerat som bara i Tyskland har nära 9 000 butiker, varav 330 är Toom-butiker. Den nya tjänsten kommer innebära att kunder, från starten i december, med ett par klick kan boka upp en skåpbil för hemleverans av allt från kullerstenar till balkongväxter.

Bosch avslöjar inte vilken modell på fordon de kommer använda – men företaget säger att de ska vara elektriska.

– Full eldrift är idealiskt för stadsmobilitet, oavsett om det handlar om leveranstrafik i stadskärnan eller individuell mobilitet i större städer, säger Rainer Kallenbach.

Läs mer: Daimler och Bosch lanserar robottaxi 2019

Att Bosch utmanar inom bildelning kan vid en första anblick verka konstigt. Men det är faktiskt inte företagets första mobilitetstjänst. Redan 2016 lanserade man elskoterdelning, och nu har tjänsten Coup över 3 500 skotrar i Berlin, Paris och Madrid.

Felix Björklund

Mer om: Bosch Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt