Boeings 737 Max flyger igen redan denna vecka

2020-12-08 13:44  
En motor inspekteras på en Boeing 737 Max 8 på Renton Municipal Airport i USA-delstaten Washington. Bild från tester i november. Foto: Ted S Warren/AP/TT

Brasilianska Gol ser ut att bli första flygbolag att åter börja använda Boeings katastrofdrabbade 737 Max-plan. Redan på onsdagen ska planen sättas in till och från São Paulo, meddelar bolaget.

Max-modellserien har haft flygförbud över hela världen sedan mars 2019, efter det att totalt 346 personer omkommit i två olika krascher inom loppet av ett halvår.

Boeing har själva genomfört hundratals testflygningar med planet sedan dess och har ändrat i programvaran som styr planets autopilot.

Läs mer: FAA:s interna kultur sågas i rapport om Boeings krascher

Därefter har flygmyndigheter i flera världsdelar åter gett klartecken för flygningar med Max-planen. Häromdagen genomförde American Airlines en specialflygning med inbjudna journalister, men i USA väntas reguljära flygningar först kring årsskiftet.

Mer om: Boeing Boeing 737

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt