Boeing hinner inte lösa problemet med 737 till sommaren

2019-05-14 10:00  
Ett av SAS Boeing 737-700 flygplan parkerat på Terminal 4 på Arlanda flygplats. Foto: Johan Nilsson / TT

Den amerikanska flygplanstillverkaren Boeings problem med flygplansmodellen 737 Max 8-plan ser ut att bli mer utdraget än beräknat.

Tidigare var prognosen att flygplanen skulle kunna tas i trafik till sommarsäsongen. Nu verkar det dröja till slutet av augusti, rapporterar The Wall Street Journal.

Det har införts flygförbud mot flygplanen sedan två 737 Max 8-plan på kort tid var inblandade i två flygkrascher i vilka sammanlagt nästa 350 personer omkom.

Läs mer: Boeing bekräftar: Fel i nödsystem låg bakom flygkrascherna

Sedan lanseringen 2017 har över 5000 exemplar av flygplanen beställts och omkring 370 levererats världen över.

Problemen med flygplanet hänger ihop med deras digitaliserade nödsystem, kallat Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS).

Boeing siktar på att ha en uppdatering av mjukvaror till MCAS i slutet av maj, så att det blir enklare för piloter att ta över kontrollen från systemet i nödlägen. Men enligt tidningens källor kommer myndighetsprövningen i USA och i andra länder att ta flera månader.

Mer om: Boeing 737

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt