BMW:s nya samarbete: Ska bygga Minis bilar i Kina

2018-02-23 13:02  
Arkivbild på en Mini Countryman Cooper D All4. Foto: Anders Wiklund / TT

Den tyska biltillverkaren BMW har gjort upp om ett elbilssamarbete med kinesiska Great Wall Motor. Det handlar om att tillverka eldrivna varianter på bilmärket Minis bilar.

Än så länge rör det sig om en avsiktsförklaring och det återstår att göra upp om detaljer kring hur samarbetet ska se ut, spika budgetramar och välja produktionsanläggning, enligt ett pressmeddelande från BMW.

Great Wall konstaterar samtidigt i ett separat uttalande att samarbetet med BMW innebär en stärkt position för bolaget när det gäller tekniskt kunnande och arbete med bilar i premiumsegmentet både i Kina och i omvärlden.

Att BMW planerar produktion av elbilar i Mini-serien avslöjades redan i höstas och enligt BMW påverkas inte planerna på att ta fram en batteridriven Mini på fabriken i Oxford, Storbritannien 2019.BMW

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt