Fordon

BMW:s nya battericenter presenterat

Vid ceremonin fördes ett antal battericeller symboliskt ihop vilket fick representera starten på resten av resan mot öppnande i början av 2019. I mitten i rött syns Bayerns ekonomiminister Ilse Aigner, till vänster om henne BMW:s produktionschef Oliver Zipse och på andra sidan utvecklingschef Klaus Fröhlich.

Tyska BMW investerar närmare 2 miljarder kronor i ett center för utveckling av battericeller. Fokus kommer att ligga på att utveckla cellkemi och -design.

Publicerad

På fredagsförmiddagen samlades BMW-representanter, bayerska politiker och press strax utanför München vid presentationen av BMW-gruppens nya kompetenscenter för utveckling av battericeller, kallat Battery Cell Competence Center.

Investeringen motsvarar närmare två miljarder kronor över fyra år och görs för att föra cellteknologin framåt och göra den redo för massproduktion. Centret kommer att öppna tidigt 2019. I dagsläget finns bara en grusplan och ett stort tält där presentationen hölls. Centret kommer att bli 13 000 kvadratmeter stort.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här