Bilköpare föredrar självkörande bil från Google

2013-12-03 12:34  

Hellre en självkörande bil från ett teknikbolag som Google än från en traditionell biltillverkare. Det säger bilköpare i en amerikansk studie.

Nyheter om självstyrande funktioner i bilar har haglat tätt det senaste året. Senast i går gick Volvo ut med nyheten att om ett stort test i Göteborg med 100 självstyrande bilar.

Men vad tycker konsumenterna? Revisionsjätten KPMG har i djupintervjuat 32 amerikanska bilförare och dragit några slutsatser:

Många kan tänka sig att köpa en självkörande bil i framtiden om den uppfattas som säker och pålitlig. Även riktigt bilintresserade personer kan tänka sig en självkörande bil, så länge funktionen går att stänga av.

Motorstyrka är mindre intressant i en självkörande bil än i en vanlig bil.

Konsumenterna skulle hellre köpa en självkörande bil från ett teknikföretag som Google, Samsung, Apple, Microsoft eller Intel än från en traditionell biltillverkare.

Hela rapporten hittar du här.

Marie Alpman

Mer om: Bil Microsoft

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt