Biljätte uppges ha planer på egen batterifabrik

2018-10-26 10:50  

Volkswagen överväger att bygga en egen batterifabrik för att säkra elbilsproduktionen, rapporterar tyska Manager Magazin.

Den tyska fordonskoncernen Volkswagen ska tidigare ha uteslutit att bygga en egen fabrik för tillverkning av battericeller, men tyska Manager Magazin uppger att planerna nu kan ha ändrats.

Volkswagen ska ha insett att de behöver tillverka sina egna battericeller för att säkra den höga produktionstakt de har satt upp som mål, tre miljoner elfordon per år till 2025. En egen batterifabrik kräver miljardinvesteringar, rapporterar tidningen.

Enligt Manager Magazin ska Volkswagen ska ha inlett förhandlingar med den koreanska battericelltillverkaren SK Innovation. Tillsammans ska de bygga en europeisk gigafabrik, ett namn som anspelar på att batteritillverkningskapaciteten överstiger 1GWh.

Läs mer: Northvolt satsar på batterifabrik i Gdansk

Tidigare i år har Volkswagens vd Herbert Diess sagt att han på sikt inte vill vara beroende av ett fåtal asiatiska batterileverantörer. I dag får Volkswagen battericeller från framför allt från LG Chem och Samsung.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt