Biljättar ger stöd till laddstationer

2013-11-13 15:33  

Fyra japanska biltillverkare har beslutat ge gemensamt stöd till utbyggnaden av laddstationer för elbilar.

De fyra biltillverkarna Honda, Mitsubishi, Nissan och Toyota har kommit överens om att gemensamt ge stöd till utbyggnaden av en laddinfrastruktur i Japan för att öka intresset för elbilar eller laddhybrider.

Med den gemensamma satsningen blir det möjligt för intresserade att få ekonomiskt bistånd utöver sådant bistånd som kan komma från offentliga medel.

Biltillverkarna vänder sig särskilt till företag som är lokaliserade där man kan vänta sig intresse för att ladda elbilar, exempelvis vid köpcentrum, rastplatser, restauranger och hotell utmed större vägar.

Nästa vår ska företagen också ta fram en administrativ organisation där elbilsägare kan skaffa medlemskap för att förenkla debiteringen vid laddning. Biltillverkarna tänker uppmuntra till att både bygga ut laddningsmöjligheten med standardladdare och med snabbladdare.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt