Bilbranschen inte nöjd trots elbilsfördubbling

2016-03-16 16:16 TT  

Antalet nyregistrerade elbilar och laddhybrider i Sverige fördubblades 2015 för femte året i rad, enligt ett pressmeddelande från Bil Sweden.

– Det är bra siffror men vi är inte nöjda. Omställningen till en större andel supermiljöbilar borde gå fortare enligt vår uppfattning, säger Bertil Moldén, vd på branschorganisationen Bil Sweden, till TT.

Enligt organisationen rullar i dag cirka 15 000 rena elbilar och laddhybrider på svenska vägar och om regeringens ambition om en fossilfri fordonsflotta 2030 ska nås så måste utvecklingen gå snabbare. I Norge finns i dag cirka 60|000 elfordon, mycket tack vare stora statliga subventioner.

– I Norge är en elbil i dag billigare än en Volkswagen Golf, men det är en konstlad marknad. Jag säger inte att vi ska ha det som i Norge, men man kan snegla på dem och den omvandlingstakt som de lyckats åstadkomma, säger Bertil Moldén.

 

     

Gilla Ny Teknik på Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt