Better Place provar batteribyte i Japan

2008-12-10 09:27  

Företaget Better Place ska bygga upp en kedja av batteribytesstationer för elbilar i Japan. Snabba byten bedöms viktiga för elbilens framgång.

Better Place har tidigare kommit gjort avtal om att bygga upp infrastruktur för elbilar inom begränsade områden i Danmark, Australien, Israel och USA. Biltillverkare som funnits med i projektet är japanska Nissan.

Nu har japanska miljödepartementet bjudit in Better Place att från och med januari nästa år bygga upp en kedja av batteribytesstationer i staden Yokohama.

Att inte behöva vänta på att bilbatteriet laddats klart i bilen är en av grundidéerna bakom Shai Agassis företag Better Place. Vardagsbilisten har inte tid att vänta många timmar på att elbilsbatteriet blir laddat. Därför måste batterierna snabbt och enkelt kunna bytas på särskilda batteribytesstationer.

Shai Agassi säger till nyhetsbyrån AP att han är stolt över att få delta i detta banbrytande projekt i ett land som har så stor erfarenhet av biltillverkning.

Håkan Abrahamson

Mer om: Elbilar batteri

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt