"Betalar inte Saab så drar vi i snöret"

2011-05-19 07:59  

Saab har fått pengarna från Pang Da och flera underleverantörer är beredd att starta leveranserna till fabriken i Trollhättan men oron är fortsatt stor.

En efter en av Saabs underleverantörer säger nu ja till att leverera till billtillverkaren. I går fick bolaget okej från flera bolag och förhandlingarna fortsätter med övriga leverantörer.

Enligt Dagens Industri kräver flera av underleverantörerna garantier innan de startar leveranserna igen. De menar att det är svårt att veta vad avtalet med Pang Da egentligen innebär och att problemen långsiktigt ännu inte lösts.

Så snart som möjligt kommer Gunnar Brunius, inköpschef och produktionsdirektör på Saab,  att bestämma vilken dag produktionen ska sätta igång igen i fabriken.

Men stoppet har påverakt flera underleverantörer stort och en del leverantörer har redan börjat varsla. Underleverantören Plastal är en av dem och bolagets vd Per-Ewe Wendel säger till Dagens Industri att överenskommelsen endast löser problemen på kort sikt.

- Om Saab inte betalar enligt villkoren så är vi beredda att dra i snöret snabbt", varnar Wendel i Dagens Industri.

Även Lear Corporation varslar alla sina drygt 160 anställda. Lear i Trollhättan, som tillverkar bilsäten, är till 90 procent beroende av Saab, skriver TT.

Yvonne Edenholm

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt