Bentley visar sin dyraste bil

2014-11-19 15:40  
Bentley Grand Convertible visar som konceptbil i Los Angeles, men kan komma i produktion om köpare finns. Foto: Bentley Motors

Bentley visar på bilmässan i Los Angeles en öppen modell som kan bli märkets dyraste om den sätts i produktion.

Grand Convertible kallas den fyrsitsiga modellen som bygger på Bentleys största modell, limousinen Mulsanne. Under motorhuven ska samma kraftfulla motor sitta, en 6,75 liters V8 med dubbelturbo. Effekten anges till 537 hästkrafter och vridmomentet till 1100 Nm.

Enligt Bentleys vd Wolfgang Dürheimer vill man se reaktionerna från eventuella kunder på mässan innan man bestämmer sig för att sätta bilen i produktion.

Den kommer då att konkurrera med Rolls Royce Phantom Drophead Coupe. Uppskattningsvis hamnar priset på Bentley Grand Convertible på ca 3,5 miljoner kronor.

För den summan får en köpare exklusiv läderklädsel och ett valnötslock som täcker det nedfällda tygtaget när man väljer att köra öppet.

Bentley räknar inte med någon massproduktion. Bilen ska ses som ett exklusivt samlarobjekt.

Bentley ingår numera i Volkswagenkoncernen, medan Rolls Royce tillhör BMW. En gång i tiden tillhörde Rolls Royce och Bentley samma brittiska ägare, men ägs nu var för sig av två tyska biltillverkare.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt