Batteribrand i Tesla S

2013-10-03 07:59  
Tesla S Foto: Tesla

Elbilen Tesla S krockade med ett metallföremål och bilen började brinna. Branden började i batteriet. En film finns på Youtube. Aktien föll sex procent.

I går krockade en förare av en Tesla S med ett metallföremål utanför staden Seattle. Bilen började brinna och brandmännen sägs ha haft svårt att släcka branden. Enligt en talesman för företaget började branden i batteriet. Ingen människa skadades.

Kritiker har tidigare påpekat batteriets brandfarlighet, och bland annat hänvisat till incidenter med Boeings Dreamliner.

Tesla S-modellen som började brinna hade ett litiumjonbatteri på 85 kWh. Batteriet har inte tidigare fattat eld i någon Tesla.

Tesla Motors marknadsför bilen som ”den säkraste bilen i Amerika”.

Så branden fick stor uppmärksamhet i amerikansk media. Inte minst eftersom en video på Youtube (se nedan) sägs visa branden efter olyckan.

Teslas aktie föll med 6 procent under onsdagen. Vissa tror att branden fick aktien på fall, medan andra hänvisar till en negativ analys från R W Baird. Teslas aktie har stigit med över 400 procent tidigare i år.

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/pIOGXcwYq1w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt