Bästa månaden för elhybriden Volt

2012-08-31 11:11  

GM räknar med att ha sålt över 2500 Chevrolet Volt under augusti. Bästa månaden hittills men långt under målsättningen.

Försäljningen av laddhybriden Chevrolet Volt har gått betydligt trögare än vad GM förväntade sig i sina prognoser. Men i augusti räknar man med att ha sålt strax över 2500 exemplar, den bästa försäljningsmånaden någonsin sedan bilen introducerades.

Tidigare bästa försäljningsmånad är mars, då 2289 Voltbilar hittade ägare. Men det ursprungliga försäljningsmålet på 45000 bilar för 2012 har GM tonat ner och talar numera om att stilla efterfrågan, rapporterar Detroit News.

GM kommer att stoppa tillverkningen vid fabriken där Volt byggs under en månad i höst för att förbereda produktionen av en kommande Impalamodell. Man kommer då att bygga upp ett lager av Voltbilar. I våras stoppades produktionen av volt under ett par veckor, men då på grund av bristande efterfrågan.

Försäljningssiffrorna för den helt eldrivna Nissan Leaf ser också dystra ut. Nissan har talat om att sälja 20000 bilar i USA under året, men har hittills i år endast sålt 3543 bilar.

Håkan Abrahamson

Mer om: Ampera Nissan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt