Bästa kvartalet någonsin <br></br>för Leif Johanssons Volvo

2008-04-25 10:26  

Volvos vd Leif Johansson kunde på fredagen presentera Volvos bästa kvartalsresultat någonsin. I stor sett allting har gått Volvos väg – lastbilar, tunga maskiner, marina motorer och flygmotorer, men inte bussarna.

Volvkoncernens försäljning ökade med 26 procent till närmare 77 miljarder kronor för de första tre månaderna i år och rörelseresultatet ökade med 22 procent till 6,5 miljarder kronor.

Efter räntor blev vinsten 6,1 miljarder kronor. Det är 14 procent bättre än första kvartalet 2007.

Försäljningen fortsatte att öka på nästa alla marknader – Europa, Sydamerika, Mellanösterna och stora delar av Asien.

- Det balanserar mer än väl den svagare utvecklingen i Nordamerika. Asien är nu koncernens näst största marknad, skriver Volvochefen Leif Johansson i en kommentar.

Antalet anställda har också ökat. Den 31 mars 2008 hade Volvokoncernen 102.940 anställda. Det är 1.242 fler än året innan.

Leif Johansson säger i en filmad intervju på Volvos hemsida att Volvo aldrig haft en sådan bredd som nu och att man därför kan balansera svagheter på enskilda marknader.

- Med vår globala plattform finns vi på plats på växande marknader runt om i världen. Och på den viktiga europeiska marknaden räknar vi med att tillväxten fortsätter på lång sikt, säger han.

Se den filmade intervjun här.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL