Även Cadillac importerar bil från Kina

2016-01-15 12:43  
Pluginversionen av Cadillac CT6 ska enbart tillverkas i Kina. Foto: GM

Ännu ett märke inom GM-gruppen, Cadillac, meddelar nu att man lägger all produktion av en modell i Kina och importerar den till USA.

Redan tidigare har GM meddelat att crossovermodellen Buick Envision enbart ska tillverkas i Kina, och därefter importeras till den amerikanska publiken.

Nu kommer samma tongångar från Cadillac, som tänker lägga all produktion av pluginversionen av det nya flaggskeppet CT6 i Kina, och ta in bilar som efterfrågas i USA.

I fallet CT6 kommer GM också produceras vid Detroit-Hamtramck-fabriken, men det gäller endast bilar utrustade med enbart förbränningsmotorer.

Pluginmodellen ska tillverkas i Shanghai. Det är i Kina som GM förväntar sig den största efterfrågan på en pluginversion av CT6.

90 procent av CT6-försäljningen i USA beräknas vara oelektrifierade versioner, uppger David Caldwell vid Cadillac för Detroit news.

Men företrädare för det amerikanska bilarbetarfacket beklagar beslutet och hävdar att det rimmar illa med löftet att tillverka på marknader där försäljningen sker. Man betecknar även denna utflyttning av produktionen som ett slag i ansiktet på amerikanska bilarbetare och amerikanska skattebetalare, som höll GM under armarna när företaget rekonstruerades för några år sedan.

Håkan Abrahamson

Mer om: Cadillac GM

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt