Audi visar Teslautmanare

2015-09-15 14:23  
Audi e-tron quattro concept, en utmanare till Teslas elbilar, visas på bilmässan IAA i Frankfurt. Foto: Audi

Med sikte på produktion 2018 visar Audi en helt eldriven konceptbil på bilmässan i Frankfurt. Att e-tron quattro concept är tänkt att utmana Tesla syns klart.

Bilen som visas i Frankfurt har tre elmotorer på tillsammans maximalt 370 kW. En driver framhjulen, de två övriga bakhjulen. I grunden är bilen framhjulsdriven, men vid behov kopplas de bakre motorerna. De används annars som generatorer för att mata tillbaka energi vid inbromsning.

Toppfarten begränsas elektroniskt till 210 km/h. 0 till 100 klarar bilen på 4,6 sekunder.

Batteriet får kapaciteten 95 kWh vilket ska räcka för en färd på 500 km. Med likströmsladdning och kapaciteten 150 kW laddas batteriet på 50 minuter. Bilen förbereds även för induktionsladdning med växelström.

Kupén är tänkt för fyra personer som då sitter mycket komfortabelt. Bagagekapaciteten anges till 615 liter. Lysdioder av olika sorter används för såväl ytterbelysning som innerbelysning. Bilen förväntas vara utrustad med den senaste tekniken för anslutning till internet vid produktionsstart om några år.

Håkan Abrahamson

Mer om: Tesla Motors Audi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt