Apple investerar i kinesisk taxi

2016-05-13 12:58  
Apples vd Tim Cook. Foto: Alamy

Apple investerar en miljard dollar i den kinesiska taxitjänsten Didi Chuxing. Samtidigt tappar IT-jätten placeringen som världens högst värderade företag.

– Vi gör investeringen av flera strategiska skäl, däribland möjligheten att lära oss mer om ett visst segment av den kinesiska marknaden, säger Apples vd Tim Cook, som tror att de två företagen kan samarbeta framöver.

Investeringen, motsvarande 8,2 miljarder kronor, uppges vara den största någonsin i Didi Chuxing, som är Ubers största konkurrent i Kina.

Investerare spekulerar i om Apple planerar att ge sig in i bilbranschen. Under det senaste året har företaget anställt en rad bilexperter, och enligt källor funderar IT-jätten på att börja tillverka en självkörande bil. Men Tim Cook säger att Apple fortsätter att fokusera på produkten Carplay, som ansluter smarta mobiltelefoner till bilens IT-system.

– Det är vad vi gör i dag i bilbranschen, så vi måste vänta och se vad som väntar i framtiden, säger Cook.

Apple backade i går två procent på börsen, och förlorade den prestigefyllda placeringen som världens högst värderade företag till Google, skriver Dagens Industri. Apples marknadsvärde är nu 494 miljarder dollar mot Googles 498 miljarder dollar.

  

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt