Apple bromsar satsning på självkörande elbil

2016-10-18 08:36  
Nä, nu bromsar vi utvecklingen av självkörande elbilen, sa Apple. (Bilden är ett montage) Foto: Alamy

TEKNIKSVEPET. Nä, nu bromsar vi, sa Apple. Läs ett urval av tekniknyheterna här!

Apple har stoppat utvecklingen av en egen självkörande och elektrisk bil, rapporterar Bloomberg via Bgr.com. Samtidigt vill företaget visa att de visst storsatsar på artificiell intelligens. Det gör Apple genom att anställa Carnegie Mellon-professorn Russ Salakhutdinov, rapporterar Engadget.

Och så en tredje Apple-nyhet: Gillar du att låsa upp din Iphone med fingeravtrycks-sensorn? Snart kan du använda den till att samtidigt låsa upp och starta din bil, meddelar Mashable.

Nytt rekord för stabil kvantdator. Det har forskare vid  University of New South Wales i Australien lyckats med. Läs mer hos Science Alert.

Nasa storsatsar på nästa generations flygande fordon - som ska vara elektriska, skriver Engadget. En ny forskningsgren vid Nasas Glenn Research Center i Ohio ska främst fokusera på just eldrivna fordon. Läs mer även hos Nasa.

Ett av Nasas forskningslaboratorium. Foto: Nasa

Allt handlar inte om saker som brinner för Samsung. Engadget berättar att företaget nu satsar på att bygga 10-nanometers processorer.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL