Apple anställer Teslahöjdare för "speciellt projekt"

2016-04-20 09:58  

Apple fortsätter att anställa personal som tidigare arbetat hos biltillverkaren Tesla. Senast i raden är chefsingenjören Chris Porrit.

Ryktena om att Apple utvecklar en bil under kodnamnet Project Titan har snurrat en längre tid. Bland annat har förtaget anställt ett stort antal personer med erfarenhet av att utveckla bilar från elbilstillverkaren Tesla. Nu verkar det som om företaget ätit sig en bit upp i chefskadern hos den blivande konkurrenten. Enligt sajten Electrek har Apple anställt Chris Porrit som varit chef för Teslas fordonsingenjörer och delaktig i utvecklingen av flera av företagets modeller.

Tidigare har Chris Porrit haft en liknande roll hos det brittiska bilmärket Aston Martin. När Chris Porrit anställdes på Tesla 2013 hyllades hans ingenjörskunskaper av Teslachefen Elon Musk i ett pressmeddelande, Chris Porrit själv såg då Tesla som en chans att få bygga in teknik som tidigare varit reserverad för lyxbilar i modeller tänkta för en massmarknad.

Apple har däremot inte skickat ut något pressmeddelande, men Electrek säger att sajten fått bekräftat att Chris Porrit nu jobbar inom företagets grupp för specialprojekt.

Kampen om bilutvecklare mellan Apple och Tesla har fått Elon Musk att kalla Apple för en "Teslakyrkogård" med anspelning på att de som bytt bolag inte lyckats hos Tesla.

Jonas Ryberg

Mer om: Tesla Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt