Antonov står med pengarna i handen

2011-06-28 08:03  

Den ryske bankiren Vladimir Antonov är fortfarande redo att gå in som ägare i Saab. ”Blir vi godkända i dag är pengarna där i morgon”, säger Antonovs svenske rådgivare.

Redan i går måndag deklarerade Saabs vd Victor Muller att Vladimir Antonovs intresse för att gå in som finansiär i Saabs holländska moderbolag Swedish Automobile är obrutet.

Men han väntar fortfarande på att Europeiska Investeringsbanken och GM går på svenska Riksgäldens linje och ger Antonov grönt ljus.

- Så snart ett klartecken har getts, kan Mr Antonov förse Saab Automobile och Swedish Automobile med så mycket kapital som behövs, skrev Victor Muller i ett pressmeddelande på måndagen.

Vladimir Antonovs svenske talesman Lars Carlström, som tidigare ingick i det så kallade svenska konsortiet som var med och tävlade om att få köpa ut Saab från GM, bekräftar det som Victor Muller säger.

- Vladimir Antonov är med i spelet i allra högsta grad, säger Lars Carlström till SvD.

Lars Carlström säger att han fått indikationer på att GM är positivt inställd till Antonov.

- Vi hoppas att den svenska regeringen tar ett krafttag och pratar ut med GM så att vi kommer vidare ur den här långdragna beslutsprocessen. Blir vi godkända i dag är pengarna där i morgon, säger Lars Carlström till SvD.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL