Antonov står med pengarna i handen

2011-06-28 08:03  

Den ryske bankiren Vladimir Antonov är fortfarande redo att gå in som ägare i Saab. ”Blir vi godkända i dag är pengarna där i morgon”, säger Antonovs svenske rådgivare.

Redan i går måndag deklarerade Saabs vd Victor Muller att Vladimir Antonovs intresse för att gå in som finansiär i Saabs holländska moderbolag Swedish Automobile är obrutet.

Men han väntar fortfarande på att Europeiska Investeringsbanken och GM går på svenska Riksgäldens linje och ger Antonov grönt ljus.

- Så snart ett klartecken har getts, kan Mr Antonov förse Saab Automobile och Swedish Automobile med så mycket kapital som behövs, skrev Victor Muller i ett pressmeddelande på måndagen.

Vladimir Antonovs svenske talesman Lars Carlström, som tidigare ingick i det så kallade svenska konsortiet som var med och tävlade om att få köpa ut Saab från GM, bekräftar det som Victor Muller säger.

- Vladimir Antonov är med i spelet i allra högsta grad, säger Lars Carlström till SvD.

Lars Carlström säger att han fått indikationer på att GM är positivt inställd till Antonov.

- Vi hoppas att den svenska regeringen tar ett krafttag och pratar ut med GM så att vi kommer vidare ur den här långdragna beslutsprocessen. Blir vi godkända i dag är pengarna där i morgon, säger Lars Carlström till SvD.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt