Ännu en toppchef ryker i VW-skandal

2016-03-10 10:47  
Foto: Alamy

Han är en i raden av toppchefer som tvingas lämna koncernen sedan fusket med dieselbilarnas avgasutsläpp avslöjades.

Volkswagens USA-chef Michael Horn lämnar sin post med omedelbar verkan.

Horn har varit chef för Volkswagen i USA sedan 2014, och han lämnar nu för att "med omedelbar verkan ägna sig åt andra saker", enligt ett uttalande från företaget, rapporterar Reuters.

Tidigare uppgav källor att USA:s justitiedepartement stämmer Volkswagen (VW) på grund av fusket, som biljätten erkände i september. Den nya stämningen utgår från lagar om bankbedrägerier och ger utredarna ett stort utrymme för att undersöka företaget, rapporterar flera medier.

VW vill inte kommentera uppgifterna men säger att bolaget samarbetar med myndigheter.

VW är redan föremål för flera andra utredningar i USA angående den otillåtna tekniska lösning som fick många bilar att framstå som mer miljövänliga än de var.

Även i Tyskland och Frankrike pågår rättsliga utredningar mot VW. Aktien föll på Frankfurtbörsen under onsdagen för att sedan återhämta sig. Bakgrund till kursfallet under dagen var att en analytiker varnat för att biltillverkaren kan behöva sänka utdelningen för att klara att betala för det växande antalet juridiska processer, skriver Reuters.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL