Andra branden med hoverboard i Halland

2016-08-17 07:00  
Hoverboarden på bilden fattade eld under laddning i en familjs hem i New Jersey, USA, i slutet av 2015. Foto: Lanoka Harbor Fire Department

En hoverboard började brinna i en lägenhet utanför Halmstad på tisdagen.

Ett litet barn var ensamt hemma och sprang ut och ropade på hjälp. En granne kom till undsättning och kunde släcka innan räddningstjänsten hann fram, rapporterar SVT Nyheter Halland.

Hoverboarden stod på laddning i köket när den plötsligt fattade eld. Det är andra gången på kort tid som en hoverboard på laddning börjar brinna i Halland. Den 29 juli hände samma sak i Varberg. Då skadades en man som skulle kasta ut den brinnande brädan genom fönstret.

Läs mer:

Läs mer: Efter bränder: Halv miljon hoverboard återkallas

Rapporter om batteribränder på hoverboard, som också kallas balansskoter, har väckt oro i flera länder och internationella flygorganisationen IATA har rekommenderat att de bara får fraktas som handbagage och inte i lastutrymmet.

I juli meddelade USA:s konsumentsäkerhetsråd att tio företag i USA återkallar runt 500|000 hoverboards efter många rapporter om batteribränder.

Läs mer:

Läs mer: Elsäkerhetsverket varnar för hoverboards

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Hoverboard

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt