Analytiker: Då släpper Apple sin egen bil

2018-08-15 16:23  
Foto: imago/ IBL

Någon gång mellan 2023 och 2025 kommer Apple att lansera sin egen bil – och den kommer att revolutionera bilindustrin.

Om fem till sju år kommer Apple att släppa sin första bilmodell. Det spår den ofta träffsäkra analytikern Ming-Chi Kuo enligt Macrumours.

Apple Car kommer att bli bolagets ”nästa stjärnprodukt” och kommer att revolutionera bilmarknaden på samma sätt som Iphone förändrade mobilmarknaden, enligt Ming-Chi Kuo.

Hur ska det gå till? Jo, Apple kommer att utnyttja sin forskning inom bland annat förstärkt verklighet (AR) för att köra om de tröga biljättarna. Dessutom tror han att Apple kan göra ett bättre jobb på att integrera hårdvara, mjukvara och digitala tjänster än vad bilindustrin någonsin kan.

Läs mer: Nya detaljer om Apples självkörande bilar avslöjade

Apple har jobbat på att utveckla självkörande bilar åtminstone sedan 2014, och testkör sedan förra året bilar i hemorten Cupertino.

Självkörande eller inte?

Men Ming-Chi Kuos självsäkra spekulation är inte helt okontroversiell. Enligt de senaste officiella uppgifterna från Apple jobbar företaget inte alls på en egen bil utan på ett autonomt system som kan säljas till etablerade biltillverkare.

Å andra sidan fick vi så sent som förra veckan reda på att Teslas tidigare chefsingenjör Doug Fields återvänt till Apple efter några år vid Elon Musks sida. Kanske är det ett tecken på att Apple trappar upp bilambitionerna?

Analytikern Ming-Chi Kuo tror också att Apple kommer att lansera sina egna AR-glasögon år 2020.

Simon Campanello

Mer om: Apple Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt