Alligator säljs inte mer

2010-09-03 14:41  
För Hägglunds och Alligator blev fredag den 13 augusti en otursdag.

Hägglunds lägger ner utvecklingen av Sep/Alligator. Om det blir en ny upphandling av stridsfordon till det svenska försvaret tänker företaget inte delta.

–       Vi är fortfarande besvikna, men vi har kommit till en punkt där vi går vidare och vänder blad. Vi mår bättre av att fokusera på andra affärer, säger Ola Thorén, informationsdirektör på BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik.

Upphandlingen av 113 stridsfordon till det svenska försvaret är nu stoppad i väntan på ett avgörande i Förvaltningsrätten. FMV gav ordern till Patria, men hela upphandlingen överklagades av Mowag, ett av de företag som i likhet med Hägglunds diskades. Mowag har bland annat yrkat att hela upphandlingen ska göras om.
–       Även om det händer kommer vi inte att delta. Och det beslutet grundar sig på en förståelse av hur FMV resonerar, säger Ola Thorén, men vill inte gå in på detaljer.

Eddie Pröckl

Mer om: Sep Hägglunds

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt