Alfa Romeo får Ferrarimotor

2013-01-31 09:03  
Alfa Romeo 4C börjar tillverkas i slutet av året. Foto: Alfa Romeo

Sportbilen Alfa Romeo ska få hjälp med sin image av Ferrari. Motorer från fullblodsmärket ska lyfta försäljningen av Alfor.

Fiatchefen Sergio Marchionne sa på onsdagen vid ett möte med finansanalytiker att Ferrari ska få ta en aktiv roll i utvecklingen av en motor för Alfa Romeo, på samma sätt som Ferrari redan har gjort för Maserati.

Marchionne tillade att den viktigaste uppgiften nu är att hitta motorer som är tillräckligt bra för att användas ihop med märket Alfa Romeo. Målet är att öka försäljningen trefalt från 100000 bilar förra året till 300000 om tre år. Till dess ska det finnas nio nya modeller.

För närvarande arbetar Alfa Romeo på att ta fram tre nya modeller vid sidan av de tre som är i produktion.

Det rör sig om den tvåsitsiga lilla sportbil, Alfa Spider, som Mazda ska bygga åt Alfa i Japan, samt om en ny mellanstor modell, Giulia, som ska finnas som sedan och kombi. Bilen får premiär nästa år.

Prestigemärket Ferrari har medverkat vid utvecklingen av nya dubbelturbomotorer till systermärket Maserati, som likt Alfa Romeo ingår i Fiatkoncernen.

Håkan Abrahamson

Mer om: Mazda Ferrari

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt