Åklagare granskar Porsche om ”dieselgate”

2017-07-11 09:05  
Porsche utreds av åklagare. Foto: Pixabay

Anställda hos biltillverkaren Porsche och ett USA-baserat dotterbolag kommer att granskas av åklagarmyndigheterna i Stuttgart i Tyskland med anledning av misstankar om bedrägeri och falsk marknadsföring i anknytning till dieselutsläpp.

Undersökningen är den sista i raden av efterforskningar kring ”dieselgate” och Volkswagengruppen, som äger Audi, Volkswagen och Porsche. Volkswagen har tidigare erkänt att de installerat mjukvara i bilarna som förvrängt testresultaten av dieselutsläpp.

Porsche säger i ett uttalande att bolaget är villigt att fullständigt samarbeta med myndigheterna.

Samtidigt ska en nederländsk åklagare undersöka om bilmodeller som tillhör Suzuki och Jeep är utrustade med mjukvara som manipulerar utsläppsdata.

Uttalandet kommer efter att en rapport från nederländska transportstyrelsen släpptes på måndagen och visade "oacceptabelt höga" utsläppsnivåer i modellerna Jeep Grand Cherokee och Suzuki Vitara.

Sedan Volkswagens utsläppsskandal 2015 har myndigheten utfört flera utsläppstester på ett dussin biltillverkare. Av dessa är det bara Jeep och Suzuki som sticker ut.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt