Airbus vd bekräftar lägre produktion

2020-06-29 16:59  
Coronapandemin har slagit hårt mot flygbranschen och flygplanstillverkaren Airbus justerar ned sina produktionsplaner för de kommande två åren kraftigt. Skandinaviska SAS flyger Airbus-plan. Foto: Johan Nilsson/TT

Ju färre flyg i luften, desto lägre efterfrågan på nya flygplan. Under de kommande två åren räknar Airbus med 40 procent lägre produktion än man tidigare haft planer på, uppger den europeiska flygplanstillverkarens vd i en intervju med tyska Die Welt.

Därmed bekräftar han de uppgifter som förekommit i medier sedan början av juni om att produktionsnivån inom enheten för tillverkning av passagerarflygplan sjunkit kraftigt under pandemin.

Enligt källor till Reuters innebär produktionsminskningen att Airbus behöver säga upp tiotusentals anställda.

Bolaget ska genomgå en stor omstrukturering och vd:n Guillaume Faury säger att man kommer att vända på alla stenar för att hitta möjligheter till kostnadsbesparingar.

Läs mer: Första steg mot flygtillstånd igen – flygmyndighet testflyger 737 Max

Det är den bistra sanningen. Det handlar om nödvändiga justeringar på grund av det stora produktionstappet. Det handlar om att säkerställa vår framtid, säger han till den tyska tidningen Die Welt.

Airbus räknar med att produktionen under 2025 kommer att vara tillbaka på normala nivåer.

Mer om: Airbus Flygplan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt