Ägaren till övergiven jumbo chockerad av efterlysning

2015-12-11 14:41  
Ett av de tre flygplan av märket Boeing som flygplatsen i Kuala Lumpur efterlyst ägaren till. Foto: TT / AP Photo / Joshua Paul

Ägaren till ett av de övergivna jumboplanen på Kuala Lumpurs flygplats har nu gett sig tillkänna, och är chockerad över efterlysningen.

Ett av de tre jumboplanen, en fraktversion av Boeing 747-200, har nu hört av sig till flygplatsledningen i Kuala Lumpur som i början av veckan annonserade efter ägarna till tre jumboplan som stått uppställda på flygplatsen i ett halvår.

En företrädare för flygbolaget Swift Air Cargo säger att man från flygbolagets sida är chockerad över hur flygplatsen har hanterat ärendet, med hot om att sälja planet eller använda för andra ändamål om ingen ägare hört av sig inom 14 dagar.

Swift Air Cargo uppger sig ha köpt planet i juni och har haft kontakt med ett holdingbolag som sköter driften av flygplatsen. Det bolaget anser dock att köpet inte hade dokumenterats tillräckligt.

Men Swift Air Cargo säger att man är förbluffad och perplexa över förhållandena på den malaysiska flygplatsen. Swift är ägare och har definitivt inte glömt bort planet.

Flygplatsen meddelar att ägarförhållandena inte har deklarerats tillfredsställande. Swift Air Cargo uppger att man givetvis är ansvarigt för parkeringsavgiften under tiden planet stått på marken, men att man gärna förhandlar med flygplatsen i ärendet.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL