Aeromobil landade på högteknikmässan

2014-10-02 15:53  

En blandning mellan sportbil och sportplan. Aeromobil 3.0 landade i veckan vid en mässa för nystartade högteknikföretag i Wien.

- Vi är mer än lyckliga över världspremiären för vår nya prototyp, säger Juraj Vaculik, en av grundarna och vd för AeroMobil som tagit fram den flygande bilen, nu i version 3.0.

Fler testflygningar inför publik blir det i slutet av oktober inom ramen för mässan Pioneers festivals i Wien, en mässa där mer än 600 nystartade högteknikföretag visar upp sig.

Aeromobil är ett tvåsitsigt fordon med utfällbara vingar som drivs med Rotax 912-motor och propeller. Längden uppgår till 6 meter, bredden med utfällda vingar till 8,2 meter och infällda 1,6 meter.

I luften är toppfarten 200 km/h, på marken 160 km/h. Räckvidden i luften uppgår till 700 km, på mark 875 km. Tomvikten anges till 450 kg.

Se video här.

Håkan Abrahamson

Mer om: Flygbil

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt