ABB blir störst på svenska laddstolpar

2016-09-07 10:51  
Foto: Eon

Det blir ABB som levererar laddstolparna till Eons satsning på snabbladdningsstationer för elbilar längs E4 och E6.

Det nya samarbetet sker inom ramen för Eu-projektet Great som ska koppla samman Stockholm, Oslo, Malmö, Köpenhamn och Hamburg genom en så kallad ”grön korridor”.

Eons satsning kommer resultera i 30 nya laddstolpar längs E4 och E6 på sträckorna Malmö - Stockholm, samt Malmö och längs den norska gränsen. Stolparna kommer att placeras ut längs vägarna under en treårsperiod, och ska kunna användas för att ladda de allra flesta typer av elfordon som finns på den svenska marknaden.

– Utbyggnaden av den förnybara transportinfrastrukturen, för såväl el som biogas, är kritisk för att möta våra nationella och internationella klimatmål, säger Mattias Vendel, programansvarig för Emobility och Great-projektet hos Eon, i ett pressmeddelande.

Läs mer:

Läs mer: E:ons vägprojekt: 70 laddstolpar mellan Stockholm och Hamburg

ABB har erbjudit snabbladdningslösningar på den svenska marknaden sedan 2011. Det nya avtalet med Eon innebär att ABB blir marknadsledande för snabbladdare i Sverige, uppger Eon.

– Målet är att Sveriges fordonsflotta ska vara fossiloberoende år 2030 och en fungerande och lättillgänglig infrastruktur för laddning är en förutsättning för att det ska bli verklighet, säger Jörgen Wingren, Strategic Account Manager på ABB.

Läs mer:

Läs mer: Så mycket får snabbladdning för en elbil kosta

Satsningen på snabbladdstolpar från Eon är en del av EU-projektet Great, där företag, offentliga aktörer och utbildningsinstitut arbetar tillsammans för att ta fram infrastruktur för ladd- och LGN-stationer i Sverige, Danmark och Tyskland.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kalle Wiklund

Mer om: Laddstolpe ABB

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt