7 500 får gå från Bombardier

2016-10-21 14:08  
Nu dras svenska Bombardier in i Panama-härvan. Foto: TT

Den kanadensiska flygplans- och tågtillverkaren Bombardier lanserar ett nytt stålbad. På global nivå ska 7 500 anställda bort på två år. Hur många av Bombardiers 1 800 anställda i Sverige som berörs är oklart.

– Det går i dag inte att säga vilka och hur många – om så är fallet – som berörs i Sverige, säger Pär Isaksson, presschef på Bombardier i Sverige.

Med nedskärningen minskar Bombardier sin personalstyrka med cirka tio procent. Det är den andra personalminskningen som aviseras av Bombardier i år. Även i februari lanserades ett sparpaket, enligt vilket tio procent av personalen skulle bort.

I Sverige tillverkar Bombardier i första hand signalsystem och driv- och styrsystem till höghastighetståg och tunnelbanor. Och enligt Bombardier kommer två tredjedelar av neddragningarna att ske inom just järnvägsdivisionen.

Läs mer:

Läs mer: Teknikjättarnas varsel oroar ingenjörer i Västerås

TT: När räknar ni med att kunna ge mer tydliga besked?

– Det kommer att bli lite längre fram, säger Isaksson.

Han tillägger att fackliga företrädare har informerats om de beslut som hittills är fattade.

”Åtgärderna som vi gått ut med i dag kommer att säkra att vi har rätt kostnadsstruktur, arbetsstyrka och organisation för att tävla och vinna i framtiden”, skriver koncernchefen Alain Bellemare i ett pressmeddelande.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Mer om: Bombardier

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt