Woods lista ger draghjälp åt gödselbrännaren från Boden

2008-09-19 12:17  

Boden-företaget Swebo Bioenergy ska expandera i USA med sin flis- och hästgödselbrännare Biotherm. Nu får man hjälp av USA-ambassadören Michael Wood, som sätter upp Swebo på sin nya "cleantechlista".

Enligt vad Ny Teknik erfar finns Swebo med på nya upplagan av ”Woods list” som kommer att offentliggöras i New York på tisdag kväll nästa vecka.

Swebo Bioenergy är ett gammalt energiföretag i Boden, men som blivit allt hetare i takt med att intresset för grön energi ökat.

Swebos hetaste produkt i dag är bioenergibrännaren Biotherm som lanserats i en flisversion och en ”hästgödselversion”.

Hästgödselbrännaren har utvecklats i samarbete med Luleå tekniska universtitet.

Förra året gick riskkapitalbolaget Sustainable Technologies in med kapital i Swebo Bioenergy för att hjälpa företaget med produktutveckling och internationell expansion.

Det hjälpte in Swebo på Woods lista som nu består nu av över 40 svenska miljö- och energiteknikföretag som bör kunna ha en chans att slå i USA.

Listan blir offentlig i New York
Den svensk-amerikanska handelskammaren SACC i New York arrangerar en ”greentechkonferens” nästa vecka.

Den inleds med en galamiddag på tisdag kväll - Royal Green Award Dinner – då den svenske kungen ska kora Sveriges mest lovande företag inom miljö- och energiteknik.

Det blir ett av de fyra finalföretagen Ageratech, Chemrec, Opcon (Powerbox) och Swedish Biofuels (BioJet) som får 75.000 dollar som hjälp att marknadsföra sig i USA.

Samtidigt kommer USA:s Stockholmsambassadör Michael Wood att presentera en ny upplaga över svenska företag som han tror är av intresse för den amerikanska marknaden.

Den listan ska han presentera på onsdag för amerikanska riskkapitalbolag på det gröna seminariet i New York.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt