VW lovar grön el i elbilsproduktionen

2018-11-20 15:06  
Thomas Ulbrich, Volkswagen. Foto: Imago Stock/IBL

Bara el från förnybara elkällor ska användas i Volkswagens nya fabrik i tyska Zwickau när produktionen av den nya elbilen ID drar igång om ett år, lovar bolaget i ett pressmeddelande.

Både bilen och batterierna ska tillverkas med en helt neutral koldioxidbalans och klimatskyddsåtgärder kommer att vidtas för att kompensera för oundvikliga utsläpp, enligt VW.

"Med våra elbilar vill vi ge ett väsentligt bidrag till klimatskyddet. Den avgörande faktorn är att elbilar ska byggas och användas hållbart", säger Thomas Ulbrich, ansvarig för e-mobilitet.

Läs mer: Volkswagens prischock: Elbil för under 20 000 euro

Produktionen av batterier till elbilarna har varit omdebatterad på senare tid. Om de tillverkas med el från till exempel kolkraftverk minskar miljönyttan under elbilens sammanlagda livscykel påtagligt.

VW avslöjar också att batterierna till nya ID ska bli skalbara med räckvidder mellan 33 och 55 mil. Bilköparen ska själv kunna bestämma hur stort batteriet ska vara.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt