Vattenfall tvingas lägga ned vindkraftsprojekt efter tio år

2019-10-21 11:39  
Vindkraftverken i testparken är stora, med en maxeffekt om 8,4 respektive 8,8 MW. Foto: Vattenfall

Vattenfall och Wallenstam med det gemensamma bolaget Taggen Vindpark AB avbryter ett vindkraftsprojekt i havet utanför Sölvesborg, enligt ett pressmeddelande. Försvarsmakten som har ett skjutfält nära området godkänner inte projektet.

Bakgrunden är bland annat de planer som finns att utöka verksamheten på närbelägna Ravlunda skjutfält i Skåne – med anledning av det försämrade säkerhetspolitiska läget, rapporterar Kristianstadsbladet.

Vattenfall har drivit projektet – som skulle ha byggts vid Taggens grund i Hanöbukten i Kristianstads och Sölvesborgs kommuner – i samarbete med Wallenstam under drygt tio års tid.

”Det är givetvis beklagligt att vi nu tvingas lägga ned ett stort projekt för förnybar energi som vi tillsammans med Wallenstam har utvecklat i över 10 år. Nu får vi fokusera på att ta lärdomarna från Taggen vidare in i nästa havsbaserade projekt”, säger Mattias Sjöberg, styrelseordförande i Taggen Vindpark, i en kommentar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt