Vattenfall: Sälj brunkolen

2014-10-30 08:28  
Vattenfalls dagbrott av brunkol i Tyskland. I horisonten syns kraftverket Jänschwalde. Foto: TT

Vattenfall överväger att sälja brunkolsverksamheten i Tyskland. Bolagets styrelse låter nu undersöka alternativ till ägande.

Statliga Vattenfall kan komma att sälja ut innehavet av tyska brunskolsgruvor och annan tillhörande verksamhet.

– Vi har ett tydligt mål att minska våra CO2-utsläpp och ställa om vår produktionsportfölj till mer förnybar produktion. Styrelsen har beslutat att Vattenfall ska undersöka olika möjligheter att skapa en ny, hållbar ägarstruktur för brunkolsverksamheten, säger Magnus Hall, vd och koncernchef för Vattenfall.

I ett pressmeddelande nu på morgonen påpekar bolaget att man kommer att föra en nära dialog med förbundsstaterna Brandenburg och Sachsen, som båda är intressenter till Vattenfalls verksamhet i Lausitz-regionen.

Samtidigt kommer bolaget att behålla andra tyska verksamheter, som fjärrvärme, distribution, försäljning, trading, vindkraft och annan slags kraftproduktion.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt