Vattenfall investerar miljard i storskaliga solkraftparker

2018-03-02 09:45  
Foto: Alamy

Statliga Vattenfall planerar att investera 1 miljard kronor i ny solenergi de kommande två åren. Investeringen går in i nya storskaliga solkraftsparker.

”Solkraft är ett viktigt komplement till vindkraft som förnybar energikälla. När vi nu investerar mer i solkraft så är det för att möta kundernas ökade intresse och efterfrågan”, kommenterar vd Magnus Hall i ett pressmeddelande.

Enligt energibolaget görs satsningarna på solkraft framförallt på grund av man vill minska kostnaderna och underlätta en decentraliserad energiproduktion.

Investeringsbeslutet omfattar tre storskaliga solkraftsparker i Nederländerna. Den totala kapaciteten för dessa projekt uppgår till 10,5 MW. Dessutom byggs 130.000 solpaneler i anslutning till bolagets vindkraftspark Haringvliet som kommer kunna producera förnybar energi till 11.000 nederländska hushåll.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt