Vattenfall investerar miljard i storskaliga solkraftparker

2018-03-02 09:45  
Foto: Alamy

Statliga Vattenfall planerar att investera 1 miljard kronor i ny solenergi de kommande två åren. Investeringen går in i nya storskaliga solkraftsparker.

”Solkraft är ett viktigt komplement till vindkraft som förnybar energikälla. När vi nu investerar mer i solkraft så är det för att möta kundernas ökade intresse och efterfrågan”, kommenterar vd Magnus Hall i ett pressmeddelande.

Enligt energibolaget görs satsningarna på solkraft framförallt på grund av man vill minska kostnaderna och underlätta en decentraliserad energiproduktion.

Investeringsbeslutet omfattar tre storskaliga solkraftsparker i Nederländerna. Den totala kapaciteten för dessa projekt uppgår till 10,5 MW. Dessutom byggs 130.000 solpaneler i anslutning till bolagets vindkraftspark Haringvliet som kommer kunna producera förnybar energi till 11.000 nederländska hushåll.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt