Vattenfall investerar 900 miljoner i Ringhals

2017-11-17 15:05  
Ringhals 3 och 4 är de två svenska tryckvattenreaktorer som ska vara i drift efter 2020. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Vattenfall och Ringhals styrelse har beslutat att investera 900 miljoner kronor i kärnkraftverket, för att uppgradera reaktor tre och fyra med oberoende härdkylning.

Det handlar om en nödvändig säkerhetsuppgradering för att driften ska få fortsätta efter 2020. Men det innebär samtidigt att Ringhals kommer att kunna leverera el in på 2040-talet, enligt ett pressmeddelande.

”Investeringen sker samtidigt som nödvändiga effektiviseringar pågår för att möta en hård konkurrenssituation på elmarknaden”, skriver Torbjörn Wahlborg, chef Vattenfall Produktion och styrelseordförande i Ringhals AB, i en kommentar.

Ringhals styrelse har även beslutat att förlänga drifttiden för reaktor ett och två med upp till sex månader. Tidpunkten för då reaktorerna stängs skjuts därmed fram från juni till senast december 2020 respektive 2019.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt