Vattenfall bygger vindkraftpark i Östersjön

2016-11-09 09:47  
Foto: Alamy

Vattenfall har vunnit ytterligare en budgivning i Danmark om att bygga en havsbaserad vindkraftspark i Östersjön.

Parken Kriegers Flak är tänkt att ha en effekt på 600 megawatt. Vinnarbudet låg på 37,2 öre per producerad kilowattimme, enligt ett pressmeddelande från Vattenfall. Det ska bli Danmarks största havsbaserade vindkraftspark, som kommer att förse 600 000 danska hushåll med ström.

Den danska regeringen vill genomföra projektet, som ingår i en politisk uppgörelse från 2012, men påpekar samtidigt att ett slutgiltigt beslut dröjer till efter det att frågan om energiskattens utformning är löst, skriver Ritzau.

I september vann Vattenfall en annan budgivning, som gällde två andra vindkraftsparker utanför Danmarks kust. Men om de projekten är politikerna splittrade.

Läs mer:

Läs mer: De strider om nya vindparken i Hanöbukten

Regeringen meddelade redan när resultatet av upphandlingen i september kom att vinnarbudet kommer att avvisas. Andra partier i Folketinget är dock positiva.

Mer om: Vindkraft

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt