Världen skrattar åt kaffespillet i BP:s styrelserum

2010-06-14 09:06  

Allt tycks vara möjligt när det gäller BP:s hantering av oljekatastrofen i Karibiska havet. Så varför skulle inte satirgruppen UCB Comedy ha fel? Se kaffesketchen och bedöm själva.

Tre gravallvarliga män och en kvinna sitter runt konferensbordet på BP:s högkvarter i London och dryftar viktiga affärsfrågor.

Plötsligt spiller någon ut sin kaffemugg och en brun vätska breder ut sig på bordet.

- Det är inget att bry sig om. Det är ganska lite kaffe på ett väldigt stort bord, säger mötets ordförande, han som spillt ut kaffet.

Men han får mothugg.

- Sir, jag undrar om vi inte underskattat hur mycket kaffe som vi spillt ut, säger en av männen runt bordet.

Men ingen gör något förrän den kvinnliga direktören lutar sig över bordet och försöker hindra kaffefläcken att sprida sig genom att spärra spillet med armarna.

Men det hjälper inte och dessutom råkar någon spilla ut ytterligare en kopp kaffe.

Nu börjar paniken sprida sig och man försöker få stopp på kaffespillet med alla möjliga medel. Man till och med tömmer papperskorgen på bordet och någon klipper av sig håret och slänger i pölen.

Då kommer det in ett gäng med nytt kaffe.

Kaffeleverantörerna blir genast beskyllda för att ha levererat kaffet i koppar som inte varit pålitliga. Gräl bryter ut och sekunden senare har den nya kaffebrickan vält och ännu mer kaffe runnit ut.

Hela sketchen är sanslöst rolig – och helt trovärdig. Och den toppar just nu Youtubes hitlista. Se sketchen här.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt