Energi

Vakuum i kylen håller maten fräsch

Kylskåpet KG38QAL30 är 1,9 meter högt och indelat i tre avdelningar.. Foto: Siemens

Vid temperaturer strax över nollsträcket och vakuummiljö ska matvaror klara sig fem gånger längre i kylskåpet.

Publicerad

Siemens presenterar på elektronikmässan IFA i Berlin kyl-fryskombination för hushållen som ska behålla fräschören hos livsmedel upp till fem gånger längre än vanliga kylskåp. Genom att hålla temperaturen strax över 0 °C och syreatmosfären låg minskar risken att mögel utvecklas, och vitaminer och näringsämnen håller sig längre.

Därmed ska konsumenten inte behöva handla känsliga varor lika ofta, exempelvis rått kött eller fisk.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här