USA fortsätter jakten på svensk clean-tech

2009-06-30 14:27  

Den amerikanska ambassaden fortsätter jakten på svenska cleantech-företag. På den senaste listan finns tre nya namn.

Syftet med listan är enligt ambassaden att rikta strålkastarna mot unga lovande företag för att locka amerikanska investerare att satsa pengar i dem. Spännvidden bland företagen på listan är stor men tanken är att de nya företagen som läggs till ska arbeta med teknik som förbättrar redan existerande infrastruktur istället för att ersätta den.

De tre nya företagen är:

Detox:Ett Malmöföretag som ägnar sig åt mark- och vattensanering. De är extra stolta över en metod som inte bara renar naturen från giftiga ämnen utan även framställer biogas i processen. Ser en mycket stor potential i alger.

Lindinvent AB:En supereffektiv värmeväxlare som är fullproppad med givare påstås sänka energiåtgången dramatiskt.

NFO Drives:Utvecklar styrning av elmotorer som sparar upp till 25 procent energi. Företagets främsta produkt är en omriktare för asynkronmotorer som ger en ren sinuskurva. Den säljs främst till företag som installerar eller renoverar fläktsystem i större fastigheter. Men även inom industrin finns mängder av motorer som har, eller borde ha, omriktare.

Mer om: Clean-tech

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt